torsdag 20 augusti 2020

#Nya ReMida

 Så mycket som har hänt både på ReMida och i världen sedan vårt förra blogginlägg. Då hade vi precis varit i Italien i Reggio Emilia och besökt ReMida där . Bara 3 dagar efter att vi kom hem stängdes ReMida i Reggio Emilia och alla skolor i Italien pga av Corona pandemin. Denna pandemi har sedan präglat hela våren i hela världen. Mycket har vänts "upp och ner" och en stor osäkerhet inför hur läget ska utveckla sig infunnit sig.

På ReMida i Vaggeryd har givetvis vårt arbete påverkats på många olika sätt. En del saker har fått ställas in och annat ställas om. Vi har som många andra arbetat mycket digitalt. I slutet på terminen fick vi möjlighet att möta barn och pedagoger igen, men då enbart utomhus på skol- och förskole-gårdar och i parker. Bara en grupp åt gången och givetvis symptomfria och med avstånd. 

Under våren har vi även bytt lokaler ( i samma hus) och lämnat vårt mörka lager och fått enbart rum med stora fönster. Samt två nya trevliga toaletter. Att vi har haft mycket material har vi vetat, men att vi har haft så här enormt, super, väldigt, jätte mycket material har vi nog inte förstått förrän nu när ALLT skulle byta plats. Detta arbete med att flytta och ställa i ordning har därför tagit sin lilla tid. Vi är inte helt klara än, men det känns redan nu som att vi kommer att trivas fint i våra nya lokaler. Vårt första studiebesök hade vi i måndags, ett härligt gäng från Sävsjö. Det är alltid lika roligt att få berätta om vårt arbete och mötas kring materialet i någon workshop. Även om vi inte har vårt största lager kvar så har vi ändå stora lokaler där det går fint att hålla avstånd.

Vi ser nu fram emot en ny spännande termin där vi redan har mycket inplanerat. På vilket sätt vi sedan kommer att kunna genomföra det återstår att se, digitalt eller genom fysiska möten.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar