onsdag 26 februari 2020

Återbruka bra idéer


Några växter är levande, andra är gjorda av spillmaterial. Möte mellan natur och material. 

Tanken med varje ReMida centers verksamhet  är att det ska vara lokal förankring och att varje enskilt ReMida center präglas av det omgivande samhället och de företag som finns i just den regionen.
Det syntes tydligt när vi presenterade material på varsitt bord, för besökare på Öppethus.

ReMida Perth, mycket material av metall

ReMida Vaggeryd, mycket trämaterial och naturmaterial


Det gör att varje center får sin egen identitet.
Utöver det så är det utmärkt att återbruka varandras bra idéer. Det fick vi chansen till förra veckan när vi hade nätverksträff. Varje center presenterade och berättade om sin verksamhet och utbytte tankar och visioner. Det gemensamma fokuset för alla var utgångspunkten i arbetet med Agenda 2030.
En rolig och vacker idé som både ReMida och Loris Malaguzzi centret i Reggio Emilia presenterade var blandningen av material från naturen och annat material som t.ex. lera eller spillmaterial.
Stenar av lera och stenar från naturen. Nästan svårt att se vad som är vad!

Vi fick också inspiration på att leta fler och annorlunda verktyg att undersöka materialet med, samt att bli ännu bättre på att presentera det på ett estetiskt sätt, vilket de är bra på i Reggio Emilia.


Det är också intressant att se olika sätt att lyfta fram och presentera rest-och spillmaterialet. Istället för att allt tyg t.ex. ligger i platta , ihop vikta högar presenteras en del av tyget i form av vita "tygblommor". Det ger materialet olika liv och även inpiration till de som hämtar material, hur de kan använda materialen i sin egen  verksamhet på olika sätt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar