tisdag 26 november 2019

Besök på MAST Nursery school i Bologna

Förskolan drivs av företaget MAST och här kan anställda ifrån företaget ha sina barn.
Här möttes vi av fantastiska icensatta miljöer där man som pedagog vågat göra  ett urval av material som barnen sedan fick möta och erfara. Den dagen vi var där ( vid Halloween) hade de dukat fram  pumpor med olika nyanser av färger som hör till. På förskolan arbetade olika ateljeristor som bjöd in barnen till olika undersökande


Även dukningen genomsyrades av Halloween /pumpa temat. Några barn ansvarade för att göra fint vid matborden.

En av ateljeerna riktade sig mot naturvetenskap. Där hade de bl.a. levande växter. Barnen på förskolan fick hjälpa till med bestyren av att vårda växterna. Vattenkannor, duschflaskor, mickroskåp var några av sakerna som man kunde hitta där. Allt material fanns framdukat och var tillgängligt för barnens undersökande. De berättade att mötet växtligheten och dess omsorg kunde göra att övergången vid lämninen gick lättare.

Vi tänker att de finns ett mervärde i att möta växlighet som gör att barnen utvecklar ett respektfullt och omsorgsfullt förhållningssätt. Redan nu odlas vi och har levande växter på ReMida och på förskolorna i kommunen, men det är något vi inspirerades av och vill utveckla mer.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar