torsdag 21 november 2019

ReMida i Bologna

Vi besökte även ReMida i Bologna och lämnade av det sista av vårt medhavda material där (inklusive väskan och kunde sedan resa lättare hem)
Även ReMida i Bologna hade ett välfyllt workshopsrum (där besökare inte hämtade material för att ta med sig). Dagen när vi var där höll de på med inbjudan till sitt 11 års firande.
En sak som vi tar med oss är att spara på ”spår” från de olika projekt som man har varit i och på så sätt skapa en historia och samla på bra idéer och inspiration.

De var också väldigt duktiga på att göra snygga layouter och inbjudningar till olika event och projekt som de bjöd in till. Det känns viktigt att kunna presentera sin verksamhet och det som pågår på ett tydligt sätt.
I ReMida Bologna kan vem som helst i samhället bli medlem och hämta material, genom att betala en årlig medlemsavgift. Även ReMida Reggio Emilia blir du medlem genom att betala en årlig medlemsavgift med de riktar sig enbart till föreningar och pedagogiskt verksamhet (inte privatpersoner). Hos oss på ReMida Vaggeryd startade vi upp att arbeta med enbart förskolan och vänder oss nu till all pedagogisk verksamhet i kommunen (förskola, skola och fritidshem, både kommunal och enskilda), samt kulturskolan. Vi har även visst samarbete med tekniska förvaltningen, som kan hämta material för utsmyckning av planteringar mm. Socialförvaltningen samarbetar vi också med genom att Daglig verksamhet är här varje måndag och hjälper till att sortera och städa. Vi har i nuläget ingen medlemsavgift, utan alla pedagoger hämtar här kostnadsfritt.
Vi funderar ofta kring hur och på vilket sätt vi ska driva och utveckla vår ReMida, genom samarbete med olika närliggande kommuner och med andra förvaltningar i vår egen kommun. Det är spännande att höra olika sätt att arbeta.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar