torsdag 25 februari 2016

Utforska materialetI vår kommun har vi flera avdelningar  från förskolan som ingår i ett nätverk som vi kallar Guldgruvan. Nätverket träffas ca tre gånger /termin och arbetar i nära samarbete med ReMida. Förra terminen arbetade vi mycket med FANER i vårt nätverk, både med barnen, men även vi pedagoger prövade på materialet på våra nätverksträffar. Den här terminen har vi valt TRÄTALLRIKAR som vårt fokus. Pedagogerna fick själva utforska materialet, för att sedan utforska det tillsammans med barnen och när vi träffas nästa gång ska vi delge varandra dokumentationer kring det vi gjort för att byta idéer och tankar med varandra.
Den här veckan har en av nätverkets avdelningar varit på besök på ReMida och bl.a. arbetat med just trätallrikar, men också för att barnen ska få en upplevelse av vad ReMida är för något.
De gick runt i lokalen och konstaterade och kommenterade med jämna mellanrum "att detta har vi HEMMA"  och menade alltså hemma på förskolan : )Vi prövade sedan trätallrikarna i möte med vatten, men även med olja och olika digitala verktyg som elmokamera och "förstoringsägg".

Det är fascinerande hur de stora trästubbarna och tallrikarna flyter, men de små, små spånen sjunker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar