söndag 28 januari 2018

Vad kan det bli av en julgran?I stället för att bara slänga bort julgranarna efter julens slut har vi på ReMida och Bullerbyns förskola samlat ihop dem och återbrukat dem i ett konstprojekt. Det har vi gjort tillsammans med konstnär och biolog Jasmine Cederqvist och de barn som är 4 och 5 år på förskolan med stöd av Statens kulturråd i Skapande förskola. Det är enkelt att förundras av en gran, se bara här på bilden ovan där vi sågat granen i olika skikt och varje skikt blir som en stjärna/snöflinga. Förutom att återanvända de gamla julgranarna på förskolans gård har vi även varit i skogen och stiftat mer bekantskap med granskogen nära förskolan.  Vi hittade bl.a. ett "höghus", ett dött träd, som är fullt av liv genom att erbjuda bostad åt många, många hyresgäster.

På gården har julgranarna förvandlats till olika "granfilurer" med otrolig mycket personlighet och karaktär. Filurerna ska nu "bo" kvar på förskolans gård och bli en fortsatt del av barnens lek och skapande.
Det är roligt att släpa omkring på granarna och göra fina spår i snön. Även att klippa med sekatör är kul och går att hålla på med länge, länge.

Av granarna blir det sedan fantastiska "granfilurer" med mycket karaktär och egna personligheter.
Alla filurer "bor " nu på förskolans gård och ska bli en del i fortsatt utelek och skapande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar