lördag 11 maj 2013

Tävlingsbidgrag från förskolan


Tävlingen Utmaningen är indelad i tre åldersgrupper.

Här kommer bidragen från förskolan:


Byarums förskola avdelning Lingonet har byggt en "Drömfångare".  På den kan du läsa små lappar med barnens drömmar.


Bullerbyns förskola avdelning fyra har arbetat med Kroppen. Tillsammans har de byggt en kropp där det går att kika in inuti och se både hjärna, lungor och tarmar.


Slättens förskola avdelning Solkatten har arbetat med att bygga bilar. Först stora som de själva kan "åka" med i och sedan har de gjort ritningar och byggt mindre bilar. Södra parks förskola avdelning Valen har också byggt bilar. Först stora i många olika modeller och sedan mindre. De har arbetat med ritningar, mätning, olika bilmärken och skrift.

Slättens förskola avdelning Trollsländan har byggt en fjäderhöna.  Hon är tänkt som en vän  till den ensamma tjädertuppen som syns till på förskolans gård ibland.
Fågelfors avdelning två har arbetat med närmiljö och byggt upp den. Här  har de gjort sin egen förskola, Hemköp, samt Jonssons konditori.


Byarums förskola avdelning Blåbäret har som tema "Den långa trappan" Det är en lång trappa som finns i närheten av förskolan och som de besöker ofta. De har arbetat med dem på många olika vis, byggt den i lera, ritat den på olika sorters papper och som här byggt den med hjälp av rest och spillmaterial.
Bullerbyns förskola avdelning fem har byggt en Bro.Tallbackens förskola har gjort Docksåpsmöbler till alla djuren som bor  i det.
Hoks förskola avdelning Vallen har gjort Mamma Mu.  De har under hela  läsåret arbetat med  Mamma Mu och kråkan på många olika vis. Naturligvis finns det fyra magar inuti den här kon precis som i alla andra kor!
Fågelfors förskola avdelning tre har arbetat med tema"Vad ser jag i kikaren?" Det har blivit tre grupper som arbetat med flaggor, dinosaurier och tåg. Till tävlingen Utmaningen sammanfördes och samarbetade alla tre grupper och det resulterade i en flagga till Dinosaurielandet och i detta land ser ni även tåget i bakgrunden.


Gullbäcken Avdelning Två har gjort ett Bollplank, som ska användas ute på förskolans gård.Gullbäcken avdelning Tre har tillverkat olika instrument. 


Gullbäckens förskola arbetar med tema Sten och här har avdelning Ett gjort ett  "sten hus" till sina egna stenar.


Tallbackens förskola har gjort Sagolådor tillsamms med föräldrarna och sedan  har barnen använt dem på olika vis.
Här är det sagan om De tre små grisarna och den lilla, lilla gumman.
Fågelfors förskola avdelning Ett har gjort ett Låshus.  Barnen som är mellan 1-3 år  har arbetat med temat Nycklar. När de skapat sitt låshus har de återanvänt ett leksrall som de hittat på förskolans vind, samt material från Kreativt Återanvändningscenter. Under arbetets gång har de använt många olika begrepp som hänglås, nyckel, skramla, passar... De har också fått fundera över olika tekniker, ska vi limma, spika eller skruva fast låset? De har även räknat mycket, hur många nycklar har vi? och prövat vilka nycklar som passar?


Hoks förskola avdelning Ängen har skapat mat till lekköket. Tillsammans har barnen skapat många olika maträtter som sedan används i leken. Här prövar de t.ex. hur mycket som får plats i ugnen?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar