tisdag 20 oktober 2015

ReMida konferens 2015

Nu har vi massor av nya tankar och ny inspiration!


Tillsammans med våra föreläsare från Italien, Norge och Stockholm, samt våra tolkar har vi nu haft ReMida konferens med 400 pedagoger från både vår egen kommun, men också från många olika delar av landet. Från Kungsbacka t.ex. kom en buss med ca 25 personer från olika förvaltningar. Där funderar man nu på att starta upp någon liknande verksamhet. Vi hade också med besökare från bl.a.  Växjö, Gnosjö, Värnamo, Jönköping, Hisingen, Töreboda, Tibro, Gislaved, Härryda, Tenhult, Falkenberg, Södertälje, Örebro. Hultsfred, Mariestad, Skövde mm
Vi kommer på vår blogg att återge några små glimtar från de olika föreläsarna och börjar med Elena Giacopini och Eloisa Di Rocco från Remida i Reggio Emilia.

"Barndomen är ingen fas i livet utan ett sätt att förhålla sig till livet"

De yngsta barnen har många förmågor som man önskar att vi inte ska tappa när vi blir äldre, som t.ex. nyfikenheten och kreativa undersökande.

På ReMida i Reggio Emilia har de under våren arbetat med ett projekt kring mat och hur vi kan ta tillvara på mat för att inte behöva kasta bort den. De hade bl.a. ett projekt kring hur mat kan transporteras på olika sätt och barnen fick designa och konstruera egna behållare för att förflytta mat. I det arbetet involverades också flera restauranger i staden där behållare från ReMida fanns för att göra det möjligt att ta med mat hem som man inte orkar att äta upp. Det är imponerande hur arbetet kring Spillmaterial på Remida i Reggio Emila så ofta inbegriper delar av staden och stora etiska frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar