fredag 27 april 2012

Föräldramöten

Under de senaste veckorna har flera förskolor haft föräldramöten i vår lokal i Skillingaryd, för att även föräldrarna ska få möjlighet att ta del av projektet och prova på att skapa med spillmaterial och förhoppningsvis se alla fördelar med detta. Vi har fått jättemycket positiv respons, vilket vi är väldigt glada över. Många har blivit förvånade över att spillmaterialet kan användas till så mycket och att det var så mycket bra material som företagen skänker. Flera har gått ifrån mötet med en helt annan uppfattning om vad skräp är =).
I Hok hade man förra veckan öppet hus där det dukades upp en rad olika stationer i gymnastiksalen, där barnen och deras föräldrar fick prova på olika experiment. Alla som var där skapade också tillsammans ett färgsprakande konstverk som kommer att pryda deras utegård framöver.

De förskolor från område Norr som har haft föräldramöten på Kreativt Återanvändningscenter har bland annat låtit föräldrarna "bygga ett värdeord".
På bilden nedan är det ordet  Välkomnande som skapats i form av ett vackert dukat bord, som verkligen gör att man känner sig välkommen, eller hur?
Ordet Glädje blev en färgsprakande burk med glada munnar och glada smileys på.
Och ordet Nyfikenhet fick symboliseras av ett vackert paket - för visst blir man riktigt nyfiken på vad som kan finnas inuti?

Föräldrarna från Tallbackens förskola fick prova på olika experiment i lokalen med teman ljus, ljud, luft och vatten. Här blev det många spännande diskussioner kring synvillor ...


 ...vad som flyter och sjunker och vad detta kan bero på bland annat.


Några föräldrar lyckades också att hålla en flirtkula svävandes i luften en lång stund. När man märker att föräldrarna blir så engagerade att de dröjer sig kvar och knappt vill gå hem - då har man definitvt ett tecken på ett lyckat föräldramöte ;-).
För Er som ännu inte varit på något föräldramöte och för alla Er andra som är nyfikna på Kreativt Återanvändningscenter så har vi öppet under marknadsdagen den 5 maj. Då är ni varmt välkomna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar