fredag 27 april 2012

Massor av nytt material

Igår fick vi massor av nytt material som nu finns på Kreativt Återanvändningscenter och bara väntar på att hämtas av inspirerade pedagoger och uppfinningsrika elever. Här finns massor av nya möjligheter att hitta bra material till Era tävlingsbidrag!

På bilden ovan ser ni burkar från Skillingarydssalvan, Skillingaryd, som är ett av våra nya företag som vi hälsar varmt välkomna till vårt projekt. Dessa burkar finns i olika storlekar och i färgerna grönt, svart och vitt.

Från Kinnarps, Skillingaryd fick vi fler av deras eftertraktade och efterlängtade frigolitblock som flera förskolor och skolor faktiskt står på kö för att få ta del av. Här finns det verkligen inga gränser för vad dessa kan användas till verkar det som - sååå roligt!!
Från Kinnarps fick vi också mängder av nytt tyg i jättehärliga färger -visst ser det läckert ut:
Och en hel pall med skinnspill som kan användas till massor av roliga saker:
På de föräldramöten vi har haft på Kreativt Återanvändningscenter har vi träffat flera fantastiska, engagerade föräldrar och vi har fått väldigt positiv respons om hela projektet. En av dessa engagerade mammor gick raka vägen till Hemköp, Skillingaryd, där hon jobbar och satte igång med rensning och fick ihop en hel släpkärra full med material till oss. Bland annat massor av godisburkar...
...och fruktkorgar. Passar jättebra både till förvaring och till att bygga med både ute och inne.
Ett annat av våra nya företag som vi hälsar extra välkomna är Stacke Hydraulik, Skillingaryd som igår gav oss rör/cylindrar i olika storlekar...
...långa plastband som ser ut och känns nästan som cykelslangar (som jag vet att några förskolor har frågat efter) och är dessutom väldigt starka, töjbara och hållbara.
Från Stackes kommer också dessa band som är som bilbälten i struktur och tjocklek och är alltså väldigt starka och hållbara.

Ytterligare ett nytt företag som vi välkomnar lite extra är Solskydd i Skillingaryd som har skänkt rullgardiner, jalusier och persienner av olika slag.
Det här vara bara ett litet axplock av allt material som finns hos oss just nu, så varmt välkomna till Kreativt Återanvändningscenter för att ta Er en titt.

Vi vill rikta ett stort och varmt TACK till alla företag som skänker så generöst av sitt material och som är så positiva till vårt projekt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar