måndag 28 maj 2012

Tävlingsbidrag - klass: F-5

I den andra tävlingsklassen tävlar grupper från förskoleklass upp till år 5 och även några fritids som innefattar dessa åldrar.
Klevshults skola år F-1 har gjort en modell av "Vår närmiljö" med växterna på gården, klätterställningen och en luftballong bland annat.

Åkers skola, år 4-5 har jobbat med tema: kroppen och då skapat sitt tävlingsbidrag - kroppen Bena. Bena är gjord i naturlig storlek och har till och med leder och kan därför röra både ben och armar.

Fritids från Götafors skola i Vaggeryd tävlar med sitt stora schackspel som de har gjort till skolgården.

Åkers skola, år F-1 har skapat ett "Fantasiträd", som nu pryder deras skola och detta konstverk blev deras tävlingsbidrag.

Elevens val, år 5 på Hjortsjöskolan i Vaggeryd tävlar med en "solgrill". Där värms maten upp av solen och i instruktionerna står det att den kan grilla både fläsk och korv.

År 2 på Sörgårdsskolan i Skillingaryd har jobbat med tema: Jorden runt och då bland annat byggt kända byggnadsverk från hela världen. På bilden nedan syns till exempel Turning Torso, Eiffeltornet, Empire State Building och Frihetsgudinnan. 

På Hoks skola utlyste man en tekniktävling för att få fram bidrag till vår tävling och dessa spännande uppfinningar blev resultatet:


Barnen fick fritt skapa utifrån orden: samarbete, kreativt och användbart och fantasin flödade.

Hoks fritids har gjort ett stort 3-i-rad utifrån ett litet i pärlor som de gjort sedan tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar