måndag 28 maj 2012

Tävlingsbidrag - klass: Förskolan

I den första tävlingsklassen tävlar bidrag från förskolorna i kommunen.
På Tallbackens förskola i Skillingaryd har man "Vatten" som tema och de har då gjort om miljön på sitt torg utrifrån detta tema och bland annat tillverkat en U-båt, som de tävlar med.

På Götafors förskola i Vaggeryd blev barnen väldig fascinerade av den nya tunneln som byggdes i samhället. De följde framväxten av denna med spänning och skapade sedan en egen tunnel, som blev deras tävlingsbidrag.

Hoks förskola hade för en tid sedan öppet hus där barn och föräldrar fick prova på att skapa av material från Kreativt Återanvändningscenter. De gjorde då detta konstverk som nu pryder förskolans gård och som de också tävlar med.

Även Bullerbyns förskola i Skillingaryd tävlar med ett konstverk. Deras verk heter "Eldsflamman" och symboliserar Liv och Ljus.


Avdelnigen Vallen på Hoks förskola har under våren forskat mycket om flygplan och hur de fungerar och är uppbyggda. Därefter började de bygga ett eget flygplan som nu finns uppställt på deras gård i väntan på kommande flygturer.

På Gullbäckens förskola i Skillingaryd är man också ute och flyger, men med en drake istället, som är deras tävlingsbidrag.

Och även på Fågelfors förskola i Skillingaryd har de skapat något med vingar - en jättestor fågel som går ned för landning över ett vattendrag fullt av fiskar. Fågel + fors = Fågelfors.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar