onsdag 20 november 2019

Inspirationsresa



Tack vare ett stipendie från SFUB  ( Sällskapet för folkundervisningens befrämjande) har vi haft möjligheten att besöka ReMida i Reggio Emilia och ReMida i Bologna. Följ gärna med på vår resa här genom vår blogg.


En tidig lördagsmorgon i oktober började vår tågresa med målet ReMida i Reggio Emilia och ReMida i Bologna. Vi ville väldigt gärna göra denna resa på ett så hållbart sätt som möjligt och valde därför att resa med tåg. Med på resan hade vi (Monica och Kerstin, pedagoger på ReMida) varsin väska, plus en gemensam väska, som var den största av alla, fylld med rest-och spillmaterial från vår egen ReMida. Detta material delade vi sedan ut till de verksamheter vi besökte. Vi brukar försöka att alltid ta med material när vi besöker andra återanvändningscenter. Det blir ett sätt att inte bara dela bra idéer med varandra utan även bra material. I detta fallet hade vi med mycket trämaterial, som är specifikt för vår kommun och som vi inte sett så mycket av på ReMida i Reggio Emilia.

 Att resa med tåg tar kanske lite längre tid än att t.ex. flyga med det ger goda möjligheter till tid för arbete, reflektion och samtal. Samtidigt får du en omväxlande och många gånger vacker arbetsmiljö utanför tågfönstret.
 

Ska man tågluffa kan vi dock rekommendera att resa med lätt packning, en stor och tung väska fylld med spillmaterial kan ibland kännas som ett litet hinder vid snabba tågbyten. Här är dock vår materialväska med på en stadstur i Innsbruck i väntan på nästa tåg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar