måndag 25 november 2019

Volontärer som extra resurs


På både ReMida i Bologna och i Reggio Emilia fanns det volontärer som hjälpte till med praktiskt arbete. I Reggio Emilia t.ex. mötte vi t.ex. två stycken som ansvarade för ”biblioteket”. Biblioteket på ReMida där var den del som var öppet för allmänheten och inte bara pedagogisk verksamhet och föreningsliv. Där kunde alla som ville hämta eller lämna en bok. Hos oss i Vaggeryds kommun har vi ett samarbete med Återvinningscentralen SÅM ( Samverkan, Återvinning och Miljö) där privatpersoner också kan hämta eller lämna böcker. Vi hämtar också böcker och annat material därifrån till ReMida


Här på ReMida Vaggeryd har vi ett samarbete med AME (arbetsmarknadsenheten ) och Daglig verksamhet (socialförvaltningen) och får hjälp av resurspersoner därifrån i vår lokal. Vi känner att verksamheten blir av betydligt bättre kvalite tack vare de här samarbetena. Dels för att vi kan hålla lokalen och materialet mer i ordning, men också för att vi fåren större variation i kompeteneser bland oss som arbetar här, än om vi enbart varit pedagogisk personal.

Det är viktigt att rest-och spillmaterialet hanteras och presenteras med stor respekt. Vi vill inte att det ska upplevas som ”skräp” utan som ett värdefullt och viktigt pedagogiskt material. Det är då till stor nytta att få hjälp för att hinna sortera, vårda, packa upp och hålla i ordning på allt material.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar